fbpx

2021 Bahçe Şemsiyesi Trendleri

BAHÇE ŞEMSİYELERİNDE 2021 TRENDLERİ

2021 Bahçe Şemsiyesi Trendleri

Bahçe Şemsiyesi Trendleri

Günümüzde sürekli değişen trendlerden gündelik hayatta sıkça karşımıza çıkan ürünler de nasibini alıyor. İlk şemsiyeler 3000 yıldan daha eski zaman önce Mısırlılar tarafından güneşten korunmak için kullanılıyormuş. Yağmurdan korunmak fikri ise daha sonraları Çin’den çıkmış bir düşüncedir. Biraz daha ilerleyen zamanlarda kadınlara özgü bir aksesuar olarak görülen şemsiye zamanla bu düşünceden sıyrıldı. Gün geçtikçe ihtiyaçlar doğrultusunda şemsiyeler daha büyük modellerde üretilmeye başlandı. 

Şu anda günümüzde birçok modelde ve renkte dış mekanlarda kullanabildiğimiz bahçe şemsiyesi üretiliyor. Artık sadece ihtiyaca yönelik kullanılan bir ürün olmanın dışında dekoratif amaçlı da kullanılan bir ürün haline geldi. Gerek evlerimizin bahçesinde, gerekse cafe ve restoran gibi işletmelerin bahçesinde oldukça sık gördüğümüz bu şemsiyeler bahçelerimizin vazgeçilmez bir parçası olarak yerini korumaya devam ediyor.

2021 Yılında Bahçe Şemsiyesi Trendleri

2021-Bahce-Semsiyesi-Trendleri-Evlerimizde bu kadar sık kullandığımız dekoratif bir ürünün değişen trendlerden etkilenmemesi mümkün değildi. 2021 yılında bahçe şemsiyelerinde trendler nelerdir diye araştırdık ve sizler için bu yazıyı hazırladık.

  • Ahşabın son dönemde ne kadar popüler olduğunu ve mekanlara çok fazla şıklık kattığını biliyoruz. Artık dekorasyonlar ahşap üzerinden yapılmaya başlandı. 2021 yılında da bu trendin devam edeceğinden hiç şüphemiz yok. Siz de bahçenizde ahşap yoğunluklu bir dekorasyon tercih edebilir ve ahşap görünümlü bahçe şemsiyesi tercih edebilirsiniz.
  • Günümüzde minimalist dokunuşlar ön plana çıkıyor. Bu yüzden şemsiyelerde daha mat ve ana renkleri tercih etmeniz bahçenize daha modern bir hava katacaktır. Örneğin; beyaz ve krem rengi kumaşlara sahip bahçe şemsiyeleri özellikle yaz ayları için harika bir tercih olacaktır.
  • Minimalist bir tarzın günümüzde tercih edilmesinden bahsetmişken bahçenizde rengarenk bir şemsiye kullanmak yerine tek renk bir şemsiyeyi kullanmalısınız.
  • Özellikle cafelerin bahçelerinde tercih edilen saçaklı şemsiye modelleri üzerlerine baskı da yapılabilmesi ile oldukça tercih edilen modeller arasında yer alıyor. Yine cafelerin bahçelerinde en çok tercih edilen şemsiyelerden biri de yandan direkli şemsiyelerdir.
  • Eğer bir restoran bahçesi için şemsiye edinmek istiyorsanız modası asla geçmeyen ana renk kırmızıyı veya bordoyu kullanmanızı tavsiye ederiz çünkü kırmızı renk iştah açıcı özelliği sayesinde restoranlar tarafından en çok tercih edilen renktir. Diğer yandan bordo kir ve tozu diğer açık renklere göre gizleyebilmektedir.
  • Hele ki doğayla iç içe bir bahçeye sahipseniz arıları ve böcekleri bahçenizden uzak tutmak için turuncu ve sarı renkte şemsiyeler tercih etmeyin.
  • Cafelerde teleskopik şemsiyeler tercih etmek de her zaman için doğru bir tercih olacaktır çünkü teleskopik şemsiyeler; açılırken uzayan kapanırken kısalan özelliği sayesinde masa ve sandalyelerin yeriyle oynamadan şemsiyenizi kullanmanızı sağlayacaktır.
  • Bahçelerde daha modern dokunuşlar popüler olduğu için havuz kenarında, yuvarlak şekilde sağlam ve kaliteli havuz şemsiyesi modelleri de oldukça revaçta.
  • Bahçenizde büyük bir oturma alanına sahipseniz burayı mega şemsiyeler sayesinde yaz-kış kullanılabilir hale getirebilirsiniz. Mega şemsiyeler özellikle son dönemlerde oldukça tercih edilen ve kullanışlı bir şemsiye modeli olarak karşımıza çıkıyor.

Bu gönderiyi paylaş