fbpx

2021 Restoran Dekorasyon Fikirleri

2021 restoran dekorasyon fikirleri

2021 Restoran Dekorasyon Fikirleri

Restoran Dekorasyon Fikirleri

Bugünkü yazımızda yeni yılda, yeni ve yaratıcı 2021 restoran dekorasyon fikirleri ile karşınızdayız. Ev ve cafe dekorasyonları dışında restoran dekorasyonları da dikkat edilmesi gerekilen dekorasyon türlerinden biridir. Restoranların sayısı arttıkça insanlar için farklılık arayışları ortaya çıkmaya başladı. Siz de restoranınızı alışılmışın dışında farklı bir tarza göre dekore etmek isterseniz yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Temalı Restoran Fikirleri

Temalı restoranlar günümüzde çok fazla ilgi gören konseptler arasında yer alıyor. Restoranların konseptleri dizilerden, filmlerden ya da daha genel konseptler olarak uzay, yeraltı, sualtı konseptleri olabilir.

Aile Restoranları

Aile konseptli restoranlar günümüzde özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilen restoranlar arasında yer alıyor. Hem ebeveynlerin hem de çocukların eğlenceli vakit geçirmesi için dizayn edilmiş bu restoranlarda oyun alanları ve eğlenceli aktivite köşeleri bulunabilir.

Zarif ve Modern Restoran Dekorasyonu

Çoğunluğu mumların oluşturduğu ve sarı ışıkların ağırlıklı olduğu bir aydınlatma sistemi ile beraber zarif duran mobilyaların uyumu restoranınıza hem modern hem de şık bir hava katacaktır. Modern bir tarz yakalamak istiyorsanız göz yoran dekorasyon ürünlerinden uzak durmanızı tavsiye ederiz. Girişlere veya kenarlara koyacağınız birkaç tane büyük heykel de restoranınızda asil bir ortam yaratacaktır.

Bahçeli Restoran Dekorasyonu

Dış mekanı olan bir restoran tercih etmek sizi diğer restoranların önüne taşıyacaktır. İnsanlar özellikle yazın sıcak havalarda bahçesi olan bir restoran tercih ediyorlar. Bu sebeple bahçesi güzel dekore edilmiş bir restoranda yemek yemek misafirlerin keyifli zaman geçirmelerini sağlayacaktır. Daha samimi bir ortam oluşturmak için armut koltuklar ve küçük masalar tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra güneşin kavurucu sıcağından ve zararlı etkilerinden korunmak için bir bahçe şemsiyesi hiç fena fikir olmayacaktır. Bahçenizin restoranının kışın da kullanmak isterseniz yine bir ısıtıcılı şemsiye ile bunu sağlayabilirsiniz. Kışın bir bahçe şöminesi elde ederek de restoranınızda samimi bir hava oluşturabilirsiniz.

Minimal Restoran Dekorasyonu

Minimal tarzda döşenmiş restoranınız için kullanacağınız dekoratif ürünleri oldukça sade ve işlevsel seçmeniz oldukça önemli. Geometrik unsurların birbiriyle uyumu, göz yormayan ve sade bir aydınlatma, basit mobilya ürünleri bu tarz restoran için doğru tercihler olacaktır.

Bu dekorasyon fikirlerinin yanında, restoranınız için genel olarak dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar var.

Renk

Renklerin insanlar üzerindeki psikolojik etkileri psikolojik olarak da ispatlanmış bir konudur. Örneğin; pazarlama alanında yiyecek-içecek firmaları en çok kırmızı rengi tercih ederler. Kırmızı renk iştah açıcı özelliği ile bilinir. Restoranınızın dekorasyonunda siz de doğru renk tercihleri yapmalı ve renklerin misafirleriniz üzerindeki etkilerini göz önünde bulundurmalısınız.

Aydınlatma

İşletmelerin ve özellikle restoran ve kafelerin aydınlatma sistemleri dekor açısından oldukça önemlidir. Doğru aydınlatma sistemi hem müşterilerin restorana çekilmesini sağlar hem de dekoru ve mobilyaları olduğundan daha hoş gösterir.

Bu gönderiyi paylaş